Burlövs kommun

Kontorsutrustning för kropp och knopp

promenadband, sittcykel, pilatesboll, hopprep, yogamatta

Som en del i EU-projektet PEPP har alla verksamheter möjlighet att låna kontorsutrustning som främjar rörelse på jobbet. Den administrativa personalen på Alfredshällskolan i Lomma kommun har testat utrustningen och upplever att den gör skillnad.

Inne på skoladministrationen på Alfredhällsskolan står olika hjälpmedel som förknippas med träning. Fast det är inte ett träningspass som väntar. Istället är utrustningen till för öka möjligheterna att röra på sig medan man jobbar. Utrustningen är bäst lämpad för skrivbordsarbete. Samtidigt som du skriver ett mejl eller svarar i telefon, kan du cykla eller gå ett par kilometer. Eller så kan du ta en paus några minuter för att göra en övning med ett träningsband och sedan fortsätta ditt arbete med mer energi.


Några reaktioner från personalen

Vi har stillasittande kontorsarbete så det var en självklarhet att testa detta - vi gillar att testa saker som är bra för knoppen och kroppen.

Detta är nog det bästa som har hänt mig på jobbet. Jag gör mina arbetsuppgifter och går samtidigt flera kilometer om dagen. Jag känner mig mycket piggare, starkare, nöjdare och mår helt klart bättre.

Det är jätteskönt att hålla igång och få lite omväxling. Jag varierar mellan att stå, sitta och trampa på cykeln.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik