Burlövs kommun

Måltider

Måltidsenheten ansvarar för service till skolor, förskolor, särskilda boenden för äldre och dagcentralen i Arlöv samt tillagning och portionering av måltider för matdistribution till hemmaboende med särskilt behov. Burlövs kommun har i dag två produktionskök, tolv mottagningskök, sju serveringskök och en cafeteria.

Måltider i skolan

 

Har du tänkt på att lunch är "skolämnet" som finns på schemat varje dag?


Fria skolluncher infördes i Sverige 1946. Redan då visste man vad näringsrik mat gör för koncentrationen och inlärningsförmågan. Nu vet vi ännu mer om sambandet mellan kost och prestation.


Måltiden inom förskolan och skolan i Burlövs kommun ska vara en mötesplats under dagen som ska ge njutning, glädje, och möjlighet att få ny energi. Måltiden ska ge goda matvanor som har betydelse för inlärning, koncentration, välbefinnande samt bidrar till en god hälsa genom livet. Med klimatsmarta val vid måltiden står kommunen för hållbar utveckling.


Planering av måltiderna sker med hjälp av de kommunens måltidsriktlinjer, som är framtagna med stöd av Statens Livsmedelsverks riktlinjer och näringsrekommendationer.

Våra sex ledord för måltiden

  • God
  • Integrerad
  • Trivsam
  • Näringsriktig
  • Säker
  • Klimatsmart

Vi önskar er alla en smaklig måltid!

EU-symbol med text om att vi får stöd för mjölk

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Förskola & skola