Burlövs kommun

Om Samovaren

Familjecentralen är belägen på Svenshögsvägen 6, samma hus som vårdcentralen.


Här arbetar vi gemensamt för att främja en god hälsa hos barn 0-6 år och deras föräldrar samt att ge stöd i föräldraskapet. Vi vill verka för ett öppet klimat där alla barn och föräldrar kan känna sig delaktiga och även stödja barns utveckling tillsammans med föräldrarna.


Under ett och samma tak samverkar barnmorskemottagning, barnhälsovård, social rådgivning och öppen förskola. Vi erbjuder föräldragrupper till blivande föräldrar samt föräldragrupper i ICDP (Vägledande samspel) i kombination med spädbarnmassage. Tillsammans på öppna förskolan erbjuds  olika pedagogiska aktiviteter så som att sjunga, leka, måla eller bara umgås. För de mindre barnen, 0-12 månader, finns speciell babyverksamhet en gång varje vecka.


Vi serverar fika till självkostnadspris.


Vi arbetar enligt Vägledande Samspel, ICDP (International Child Development Programme), vilket innebär ett lyhört, stödjande och vägledande förhållningssätt. Genom lyhördhet och känslighet för barns behov samt positiv bekräftelse av barnet skapas en utvecklingsfrämjande uppväxtmiljö.  All personal på Samovaren är utbildade i ICDP samt spädbarnsmassage.

Följ oss gärna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


VÄLKOMMEN TILL FAMILJECENTRALEN SAMOVAREN!

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Förskola & skola