Burlövs kommun

Familjecentralen Samovaren

Glad baby bland leksaker

På Samovaren kan du få stöd och rådgivning.

Du kan träffa en socionom

En socionom arbetar med barn, unga och vuxna. På Samovaren finns socionomen för dig som ska bli förälder eller har barn 0-6 år. Du kan träffa socionomen för samtal och rådgivning. Socionomen arbetar tillsammans med en kulturstödjare.

Det kan vi prata om

Samtalen kan handla om de känslor som finns vid graviditet och föräldraskap, om relationer och samspel med sitt barn. Många föräldrar har funderingar kring hur de kan ta hand om och vägleda sitt barn liksom möta deras känslor på ett tryggt sätt.

Socionomen på Familjecentralen erbjuder även föräldraskapsstöden Föräldraskap i Sverige och Trygghetscirkeln.

Föräldraskap i Sverige

Vi finns för dig som är förälder från ett annat land och har barn i åldern 0-18 år. Vi pratar om hur olika myndigheter i Sverige fungerar. Du får lära dig att ge stöd och bemöta dina barn samt vilka rättigheter och skyldigheter du har som förälder. Är du intresserad av att gå kursen kan du ringa till socionom på telefonnummer 040-625 68 67 eller kulturstödjaren på telefonnummer 040-625 63 46.

Trygghetscirkeln

Gruppen finns för dig med barn mellan 4 månader och 6 år. I Trygghetscirkeln pratar vi om barnens behov och hur du som förälder kan möta dessa på ett bra och tryggt sätt. Vi pratar också om hur vi kan hjälpa barnen att ta hand om sina känslor, samtidigt som vi tänker på hur våra egna känslor påverkar hur vi agerar i vårt föräldraskap.

Välkommen till oss!

Läs om aktuella kurser och anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Tystnadsplikt

Tystnadsplikt betyder att socionomen och kulturstödjaren som arbetar på Samovaren inte pratar med andra om vad du berättar eller frågar. Socionomen skriver heller inget om det i dokument eller IT-system. Men om socionomen och kulturstödjaren ser eller får information om att barn mår mycket dåligt måste de prata med andra inom socialtjänsten. Det kallas anmälningsplikt. Vi har de reglerna i Sverige för att vi ska se till barnens bästa och att alla barn i Sverige har rätt att må bra.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg