Burlövs kommun
www.burlov.se

Klagomål för vård och omsorg

Äldre kvinna som sitter ner tittar på kvinnlig vårdpersonal bakom henne. Båda ler.

Lämna synpunkter och klagomål

Vi strävar efter att ge dig stöd, vård och omsorg så bra som möjligt. Dina synpunkter och klagomål är viktiga för att stödet, omsorgen och vården ska kunna bli ännu bättre.

Så lämnar du synpunkter

Om något blir fel eller om du inte är nöjd finns det flera sätt att lämna synpunkter. Du kan också lämna förbättringsförslag och beröm. Inkomna synpunkter registreras.

Direkt till personal eller enhetschef/verksamhetschef

Du kan lämna synpunkter direkt till personal eller enhetschef/verksamhetschef i berörd verksamhet. De ska ta hand om dina synpunkter och ge dig återkoppling.

Digitalt direkt här på webbsidan

Skriv dina synpunkter direkt här på webbplatsen. Du kan vara anonym Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Välkommen att tycka till-blankett

Skriv ut ”Välkommen att tycka till" och skriv ner dina synpunkter Pdf, 1.7 MB, öppnas i nytt fönster.. Du kan lämna blanketten till Medborgarservice eller skicka med vanliga posten. Blanketten finns också upptryckt och tillgänglig på boenden och enheter. Du kan också få hjälp att fylla i blanketten om du behöver det.

E-post, telefon, brev eller besök

Du kan också skriva ner dina synpunkter på ett vanligt papper och skicka in till oss. Du kan också lämna synpunkter via Medborgarservice antingen genom e-post, telefon eller besök.

Patientnämnden Skåne

Du kan kontakta patientnämnden om du vill ha stöd när du ska klaga på vården.

Du kan kontakta patientnämnden först om du vill. Du behöver inte haft kontakt med kommunen innan.

Patientnämnden kan hjälpa dig att berätta för de ansvariga om dina synpunkter. De kan också hjälpa dig att få svar på dina synpunkter.

Patientnämnden kan ge dig information om dina rättigheter och råd om vilka andra myndigheter du kan kontakta eller anmäla till om det behövs. Här kan du läsa mer och hitta kontaktuppgifter till Patientnämnden.

Inspektionen för vård och omsorg

Du kan också vända dig till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som är en nationell tillsynsmyndighet för all vård och omsorg i Sverige. Klicka här för att komma till IVO:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik