Burlövs kommun
www.burlov.se

Solglimtens dagverksamhet för dig med kognitiv sjukdom/demenssjukdom

Senior Community in a retirement home having breakfast

Solglimtens dagverksamhet erbjuder socialt umgänge och aktiviteter utifrån dina behov och intressen. Vi vill ge dig en meningsfull dag, stimulera till att hålla det friska friskt och avlasta dina anhöriga.

Inriktning

Vår dagverksamhet vänder sig till dig som har en kognitiv sjukdom/demenssjukdom och bor kvar i det egna hemmet. För att bli beviljad dagverksamhet krävs en diagnos och ett beslut från kommunens biståndshandläggare.

Aktiviteter

Solglimten erbjuder aktiviteter både i grupp och enskilt. Våra aktiviteter anpassas till dina förutsättningar och du väljer vad du vill delta i utifrån dina intressen och behov. Vi erbjuder bland annat promenader i närområdet, fysiska aktiviteter för kroppen som till exempel sittgympa och sociala aktiviteter som samtal, frågesport, musik- och sångstunder.

Måltider

Vi serverar förmiddagskaffe när du kommer, har gemensam lunch och avslutar dagen med eftermiddagskaffe. För oss är det viktigt att måltiderna blir en trevlig stund för dig och samtliga deltagare.

Här finns vi

Solglimten hittar ni i centrala Arlöv på Dalbyvägen 51. Solglimten ligger i markplan och hit är lätt att ta sig med hjälp av färdtjänst eller om man väljer att cykla eller gå.
Vi uppmuntrar våra deltagare att ansöka om färdtjänst innan man börjar på Solglimten.

Personal

Vi som arbetar på Solglimten är utbildade i kognitiva sjukdomar/demenssjukdomar och de utmaningar sjukdomen kan medföra i vardagen. Vi har ett rehabiliterande och förstående förhållningssätt.

Kontakta oss

Biståndshandläggare nås via Burlöv kommuns medborgarservice.
Vid funderingar eller frågor är du välkommen att kontakta kommunens demenssjuksköterska. Medborgarservice: 040-625 60 00
Demenssjuksköterska: 040-625 69 20

Vill du läsa mer?

Kontakta oss

Besök

Solglimtens dagverksamhet

Dalbyvägen 51, Arlöv

Kontakt

Medborgarservice

040-625 60 00
burlovs.kommun@burlov.se

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg