Burlövs kommun
www.burlov.se

Solglimtens dagverksamhet

Senior Community in a retirement home having breakfast

Solglimtens dagverksamhet är till för dig med demenssjukdom. Verksamheten erbjuder socialt umgänge och aktiviteter både i grupp och enskilt utifrån dina behov och intressen. Vi vill ge dig en meningsfull dag, stimulera till att hålla det friska friskt och ge möjlighet till att avlasta dina anhöriga.

Inriktning

Vår dagverksamhet vänder sig till dig som har en demenssjukdom och bor kvar i det egna hemmet. För att bli beviljad dagverksamhet krävs en demensdiagnos och ett beslut från kommunens biståndshandläggare.

Aktiviteter

Solglimten erbjuder aktiviteter både i grupp och enskilt. Våra aktiviteter anpassas till dina förutsättningar och du väljer vad du vill delta i utifrån dina intressen och behov.


Vi erbjuder bland annat promenader i närområdet och sociala aktiviteter som frågesport, musik- och sångstunder och filmvisning. Vi bakar tillsammans och odlar på vår uteplats. Om du behöver vila har vi ett lugnt rum dit du kan dra dig undan.

Måltider

Vi serverar förmiddagskaffe när du kommer, har gemensam lunch och avslutar dagen med eftermiddagskaffe. För oss är det viktigt att måltiderna blir en trevlig stund för dig och samtliga deltagare.

Miljö

Solglimten ligger i markplan och består av ett stort kök med öppen planlösning, ett ljust allrum med utgång till trädgården samt flera olika aktivitetsrum.

Utomhus är det nära till grönområden och vi har en egen uteplats där vi odlar grönsaker och blommor.

Personal

Vi som arbetar på Solglimten är utbildade i demenssjukdomar och de utmaningar sjukdomen kan medföra i vardagen. Vi har ett rehabiliterande och förstående förhållningssätt.

Här finns vi

Vallgatan 14, ingång B, Arlöv

Kontakta oss

Biståndshandläggare nås via Medborgarservice. Vid funderingar eller frågor är du välkommen att kontakta kommunens demenssjuksköterska.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg