Burlövs kommun
www.burlov.se

Kognitiv sjukdom/demenssjukdomsjukdom/kognitiv sjukdom

Demenssjukdom eller kognitiv sjukdom som vi mer och mer säger är ett samlingsnamn för ett antal symptom som drabbar hjärnans funktioner. Vanliga kännetecken på sjukdomarna är att den drabbade får sämre minne och successivt allt svårare att klara av vardagliga sysslor.

Att få klarhet i om man har en kognitiv sjukdom/demenssjukdom eller om symptomen beror på något annat betyder mycket för både den som är sjuk och den som är anhörig. Det är angeläget att redan vid misstanke om kognitiv sjukdom/demenssjukdom komma i kontakt med sakkunnig inom kommun och/eller region Skåne för stöd och vägledning.

 

För dig som har en kognitiv sjukdom/demenssjukdom och dina anhöriga erbjuder vi i kommunen olika sorters stöd, råd och omsorg till dig och dina anhörig genom hela sjukdomsförloppet.

Hur får jag hjälp?

Om du har frågor om kognitiva sjukdomar/demenssjukdomar eller misstänker att du själv eller en person i din närhet kanske är drabbad är du välkommen att kontakta kommunens specialistteam.

 

För den medicinska utredningen kontaktar du din vårdcentral. Här görs en kognitiv utredning/demensutredning och efter den kan diagnos ställas.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg