Burlövs kommun

Samarbetssamtal

Föräldrar med ett barn

Om ni som föräldrar inte kan komma överens i frågor kring vårdnad, boende och umgänge kan ni ansöka om samarbetssamtal hos familjerätten. Ni kan även få stöd i frågor som gäller barnets försörjning.

När separerade föräldrar behöver hjälp att hantera problem och konflikter i sitt föräldraskap kan samarbetssamtal vara en väg framåt. Samtalen kan ske i samband med eller efter en separation, men också med föräldrar som inte har levt tillsammans som är oeniga i frågor gällande barnet.


Samtalen bedrivs under ledning av utbildade socionomer och utgår från barnets behov av båda sina föräldrar och hur ni ska samarbeta för barnets bästa. Samtalen är frivilliga och kostnadsfria och omfattas av de sekretessbestämmelser som gäller i socialtjänsten i övrigt.

 

Om du/ni är osäkra på vilken typ av stöd ni behöver är ni välkomna att kontakta oss för rådgivning

Så ansöker ni om samarbetssamtal

Ni kan ansöka om samarbetssamtal via vår e-tjänst eller genom att fylla i en ansökningsblankett och skicka till oss. Båda föräldrarna behöver godkänna eller skriva på ansökan. Om du inte lyckas etablera kontakt med den andre föräldern kan vi hjälpa till med det.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg