Burlövs kommun
www.burlov.se

Du som har rätt till stöd av LSS
men som inte har personlig assistent
har istället rätt till ledsagare.
Ledsagaren ska hjälpa till med
att träffa andra människor,
vara med i samhället och på kultur.
Ledsagare kostar inget.

Avlösarservice / Ledsagarservice

Avlösarservice i hemmet

Syftet med insatsen avlösare i hemmet är att anhöriga som lever tillsammans med någon som har funktionsnedsättning ska få en möjlighet att koppla av, att genomföra en aktivitet.

 

Anhöriga till personer med funktionsnedsättning kan behöva avlösning i sitt omvårdnadsarbete. Genom avlösarservice, som kan vara antingen regelbunden eller tillfällig, får den anhörige möjlighet till en stunds avkoppling eller möjlighet att göra egna ärenden. Insatsen ges i hemmet och finns tillgänglig både dagtid, kvällar, nätter och helger. Avlösarservice är en insats för personer med funktionsnedsättning och omfattar inte syskon eller andra.

Ledsagning

Ledsagarservice är främst en insats för den som behöver stöd och hjälp att ta sig från hemmet till olika aktiviteter i närmiljön inom kommunen eller i närliggande kommuner.

 

Ledsagarservice är en personlig service, anpassad efter individuella behov. Insatsen ska kunna underrätta för personer med funktionsnedsättning att delta i samhällslivet. Syftet med ledsagarservice är att den enskilde ska få stöd och hjälp med att träffa andra människor, delta i samhällsaktiviteter och kulturarrangemang.

Ledsagarservice kan exempelvis användas för att besöka vänner, delta i fritidsaktiviteter, kurser eller möten, gå på bio, eller för att promenera och motionera.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg