Burlövs kommun
www.burlov.se

Boende för vuxna med psykisk funktionsnedsättning

I Burlövs kommun är vi stolta över att kunna erbjuda boende för vuxna med psykisk funktionsnedsättning som behöver stöd dygnet runt. Vårt boende ligger centralt i Arlöv på Betlehemsgatan.

Boendet är beläget i en egen trappuppgång med fyra våningar och hiss. De 11 lägenheterna är olika stora och varierar mellan 40–61 kvadratmeter. Lägenheterna är fullt utrustade med kök, vardagsrum, sovrum och toalett med dusch. Det finns även tre gemensamma umgängesytor och två gemensamma balkonger att använda. Ute på gården finns en uteplats där vi fikar och umgås. Det är nära till all service såsom exempelvis matbutik, bibliotek, busshållplats, tågstation, restauranger, vårdcentral och öppenvårdspsykiatrin. Det är heller inte långt till Lomma strandbad som bara ligger några kilometer bort.

Erfaren personal

Boendet är bemannat dygnet runt. Enhetschef Mette Kolnig och hennes team har lång erfarenhet av arbetet och gör alltid sitt yttersta för att ge de bästa förutsättningarna för att varje individ ska nå sina mål. Vi arbetar efter biståndshandläggarens individuella bedömning och beslut där genomförandeplanen fyller en viktig funktion i det dagliga arbetet. Vi planerar stödet tillsammans med varje brukare och utgår så långt det är möjligt efter det egna önskemålet. I första hand planeras stödet tillsammans med utsedd kontaktpersonal.

Nära samarbete med rehabteam

All personal arbetar utifrån motiverande samtal (MI), lågaffektivt bemötande och återhämtningsinriktat förhållningssätt. Vi är måna om att alla, såväl brukare som personal, ska känna glädje och trygghet för att tillsammans kunna sprida glädje i vardagen. Vi har ett nära samarbete med kommunens rehabteam där fysioterapeut, arbetsterapeut och sjuksköterska finns att tillgå.

Inflytande

Vi genomför årligen en brukarundersökning för att säkerställa vad som är bra och vilka utvecklingsområden vi har. Det är viktigt att varje brukare ska ha möjlighet att göra sin röst hörd, vara delaktig och ha inflytande över sitt stödbehov.

Så här ansöker du om socialpsykiatrins boende

Du ansöker om insatsen hos LSS/Socialpsykiatri-handläggare via telefon eller digitalt. Känner du dig osäker inför insatsen, eller bara vill veta lite mer är du välkommen att kontakta biståndshandläggare innan du ansöker. LSS/Socialpsykiatrihandläggare: 040-625 61 14.

Vill du läsa mer?

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg