Burlövs kommun
www.burlov.se

Bostadsrådgivning

Illustration föreställande samhälle med hus och människor.

Boskolan erbjuder råd och vägledning i bostadssökande och vänder sig till dig som sedan tidigare har kontakt med Individ- och familjeomsorgen i Burlövs kommun.

Stöd i sökandet av bostad

När du deltar i Boskolan är det en del av din planering med socialsekreteraren. Här får du information om bostadsmarknaden och vad som gäller på hyresmarknaden.

Boskolan erbjuder stöd i sökandet av bostad men är inte en bostadsförmedling och ger inte juridisk rådgivning. Att besöka Boskolan är kostnadsfritt.

Inför ditt besök

När du besöker Boskolan rekommenderar vi att du tar med dig mobiltelefon och att du har en e-postadress. Du bör även ha med dig uppgifter om din nuvarande boendesituation och eventuella inloggningsuppgifter till bostadsförmedlingar och hyresvärdar.

Vanliga frågor och svar

Du kan söka lägenhet på många olika sätt, till exempel genom bostadsförmedlingar eller hos privata och kommunala hyresvärdar. Du kan också bli inneboende hos någon eller hyra en lägenhet i andrahand. Oftast söker du bostad på internet.

 

Olika hyresvärdar har olika krav på sina sökanden, till exempel vilka typer av inkomster de godkänner. Kraven kan du oftast läsa om i hyresvärdens uthyrningspolicy.

 

I Burlövs kommun är den största aktören Burlövs Bostäder AB, vårt allmännyttiga bostadsföretag. För att starta din kötid och kunna söka bostad måste du börja med att registrera dig på deras hemsida.

 

Boplats Syd AB är en kommunal bostadsförmedling som ägs av Malmö stad och utbudet består både av kommunala och privatägda hyreslägenheter i flera av Skånes kommuner. För att starta din kötid och kunna söka bostad måste du börja med att registrera dig på deras hemsida.

Kommunen förmedlar inga hyresrätter. I Burlövs kommun vänder du dig direkt till respektive hyresvärd för att få information om lediga hyreslägenheter.

Ta kontakt med socialtjänsten. De har personal som arbetar vräkningsförebyggande och som kan ge dig rådgivning.

 

Om du är medlem hos Hyresgästföreningen kan du även kontakta dem för rådgivning kring din vräkningssituation.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg