Burlövs kommun

Söka försörjningsstöd

Under förutsättning att du saknar egna medel eller tillgångar och alla andra vägar har prövats finns det möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd. Försörjningsstöd är tänkt som ett stöd till dess att du kan försörja dig själv.

 

Läs mer om hur det fungerar med försörjningsstöd

 

Du kan bara söka försörjningsstöd en gång per månad. När du har skickat din ansökan för en månadsperiod stängs e-ansökan för nya ansökningar. Ansökan öppnar igen 20 dagar innan nästa månadsperiod börjar.

Innan du påbörjar din ansökan

Textad video: "Så här söker du försörjningsstöd"

Innan du börjar är det bra att samla alla uppgifter om inkomster och utgifter som du behöver. Du behöver inte skicka med några underlag i din e-ansökan, men du måste spara dem för en eventuell kontroll. Du ansvarar för att dina uppgifter är korrekta.

Logga in med BankID

Du behöver BankID för att logga in och signera din ansökan.  Om ni är två som söker behöver båda signera ansökan när den är färdig. Om du inte redan har BankID kan du ordna det via din bank - på BankID Support kan du läsa om hur du kommer igång med BankID. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Om du behöver göra en ansökan om försörjningsstöd men inte kan använda e-tjänsten, ringer du Medborgarservice och begär socialförvaltningens mottagning för nybesök, Mottaget. Du får då tala med en socialsekreterare som hjälper dig vidare.

När du ansöker om försörjningsstöd för första gången

Ansöker du om ekonomiskt bistånd för första gången blir du kontaktad av Mottaget inom två arbetsdagar efter att ansökan skickats in. Du får tala med en socialsekreterare om just din situation och får information om förutsättningarna för att få ekonomiskt bistånd samt vilka uppgifter som måste lämnas för att det skall vara möjligt att fatta beslut. I de flesta fall bokas en besökstid i Medborgarhuset i Arlöv. 

Du som redan har försörjningsstöd och ska söka på nytt

Du som redan har kontakt med oss och behöver försörjningsstöd för en ny period förnyar din ansökan via vår e-tjänst.

Telefon- och besökstider

För frågor kring ansökan om försörjningsstöd kontaktar du mottaget. Du är välkommen att ringa oss under våra telefontider. Avvikelser i öppettiderna kan förekomma.


Telefontider

Måndag - Fredag kl. 9-16


Inga besök/drop-intider för tillfället.


Telefonnummer
040-625 60 00 


Besöksadress

Kärleksgatan 6, Medborgarhuset

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg