Burlövs kommun

Vigsel

Close-up of bride and grooms hands overlapping.

Borgerlig vigsel kan väljas av alla. En borgerlig vigsel är, precis som en kyrklig vigsel, rättsligt bindande fast utan några religiösa inslag.

Vi erbjuder återigen borgerlig vigsel!

Det går nu bra att boka borgerlig vigsel i Burlövs kommun.

Vi tar emot sällskap inklusive vittnen upp till sju personer, tillsammans med vigselförrättaren blir det åtta personer. Vigslarna kommer att genomföras i Stora Sessionssalen i Medborgarhuset med avstånd. På så sätt vill vi genomföra vigslar på ett smittsäkert sätt.

Välkomna!

Kommunal vigselförrättare

Vigseln förrättas av en kommunalvigselförrättare som är utsedd av länsstyrelsen. I Burlövs kommun är Håkan Dahlgren, Tjatte Hedlund och Katja Larsson är utsedda till vigselförrättare.


Vigslarna förrättas i Medborgarhuset i Arlöv. Om ni vill viga er på annan plats inom Burlövs kommun, t ex utomhus, kan det ordnas efter överenskommelse med vigselförrättaren.

Hindersprövning

Innan ni bokar er vigsel måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövningen är ett intyg som visar att det inte finns några hinder att ingå äktenskap. Mer information finns på Skatteverkets webbplats.

Vigselintyg

Om det inte finns något hinder mot äktenskapet utfärdar Skatteverket "Intyg hindersprövning" och "Intyg vigsel". Intygen är giltiga i fyra månader och de ska lämnas till medborgarservice senast två veckor före bokad vigsel.

Vittnen

Två vittnen, som måste ha fyllt 15 år, ska närvara vid ceremonin. Burlövs kommun kan ordna vittnen om vigseln sker i Medborgarhuset och under kontorstid. Är ni i behov av tolk ordnar ni detta själva.

Tolk

Tolkens namn och personnummer behöver anges.

Anmälan efternamn

Samtidigt som ni ansöker om hinderprövningen eller senast i samband med vigseln ska ni anmäla ert val av efternamn till Skatteverket.

Vigselbevis

Efter ceremonin får ni ett vigselbevis. Samtidigt skrivs vigselintyget under av vigselförrättaren. Kommunen skickar in vigselintyget till Skatteverket.

Så bokar ni vigsel i Burlövs kommun

Ni bokar önskemål om tid och lämnar era personuppgifter i vår e-tjänst.
Vi bekräftar er önskade tid.

Därefter måste originalhandlingar skickas in före vi gör klart all dokumentation i samband med er vigsel.


Tid för vigsel kan ni boka senast två veckor i förväg.
Den bokade tiden stryks om inte handlingarna kommit in i tid.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg