Burlövs kommun

Bli ledsagare

En utsträckt hand

Är du intresserad av människor och att göra något meningsfullt tillsammans med en person som har andra förutsättningar? Då är kanske ledsagaruppdraget något för dig.

Vad är ledsagarservice?

Ledsagarservice är en insats som en person med funktionsnedsättning kan bli beviljad enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Målet med ledsagarservice är att underlätta för personer med funktionsnedsättning att delta i samhällslivet, samt att möjliggöra för medverkan i olika sociala och kulturella sammanhang.

Vad innebär uppdraget?

En ledsagares uppgift är att möjliggöra för personen med funktionsnedsättning att aktivt delta i samhällslivet, samt att bryta isolering och ges tillfälle till gemenskap och social kontakt med andra människor. Ledsagningens innehåll och utformning anpassas till personens förutsättningar, intressen och behov. Personen med funktionsnedsättning får ett beslut om ett visst antal timmar med ledsagarservice per månad. Timmarna kan sedan användas antingen en fast dag varje vecka för en speciell aktivitet eller vid olika dagar och tidpunkter och för olika aktiviteter.

Är du intresserad av att bli ledsagare, kontakta samordnare för LSS-uppdrag via formuläret nedan:

 
Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg