Burlövs kommun

Skuldsanering

Med skuldsanering menas att en svårt skuldsatt person under vissa förutsättningar helt eller delvis kan befrias från skyldigheten att betala sina skulder. Har du haft problem med dina skulder under en längre tid kan du ansöka om skuldsanering. Efter fem år kan du vara skuldfri.

Hur ansöker jag om skuldsanering?

Du ansöker om skuldsanering hos Kronofogden. Ansök om skuldsanering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Konrtakta Medborgarservice om du vill ha mer information om dina möjligheter att söka skuldsanering eller om du behöver hjälp med den utredning som kommer att ligga till grund för din ansökan om skuldsanering.

Vad händer efter ansökan?

Kronofogden prövar om du uppfyller skuldsaneringslagens krav för att få en skuldsanering. Om din ansökan blir godkänd kommer ett förslag till skuldsanering att skickas till dem du är skyldig pengar. Om någon av dem säger nej till förslaget kan Kronofogden ändå besluta om skuldsanering för dig.


Om du beviljas skuldsanering innebär det att du lever på existensminimum, vanligtvis i fem år. Alla pengar över existensminimum går till att betala på skulderna och du får en betalningsplan som du ska följa. Lever du under existensminimum är skuldsaneringsperioden fortfarande fem år men utan betalningsplan. Efter fem år är du skuldfri.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg