Burlövs kommun
www.burlov.se

Korttidsvistelse / Korttidstillsyn

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse ska innebära rekreation och miljöombyte för personer med funktionsnedsättning och därigenom ge möjlighet för de anhöriga eller föräldrar till avlösning.

Korttidsvistelse kan erbjudas i korttidshem, i en annan familj (kontaktfamilj) eller på något annat sätt som lägervistelse.


Kommunens korttidsboende, Vallgatan 14, erbjuder korttidsvistelse för barn och ungdomar i förskole- och skolåldern. Syftet är att ge barnen och ungdomarna utvecklingsmöjligheter, livskvalité och stimulans att leva ett så självständigt liv som möjligt efter var och ens förutsättningar.


Korttidsvistelsen ses som en möjlighet till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar att träffa andra i en likartad situation och få stöd/hjälp av personal hur man förhåller sig i nya möten eller leksituationer med andra jämnåriga.

Korttidstillsyn

Korttidstillsyn är till för dig som har en funktionsnedsättning och som inte kan vara ensam hemma. Korttidstillsyn ska innebära en meningsfull sysselsättning före och efter skoldagen samt under skollov och studiedagar.


Korttidstillsyn kan beviljas till skolungdomar över 12 år. Korttidstillsyn fungerar som andra fritids men anpassas efter dina förutsättningar och behov. Kommunens kortidstillsyn, Vallgatan 14, erbjuds före och efter skolans slut och under skollov och studiedagar.


Korttidstillsyn ska erbjuda en avkopplande och aktiv fritid i trygg miljö med goda vuxenförebilder. Den ska främja social gemenskap samt ge fysisk och psykisk stimulans.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg