Burlövs kommun
www.burlov.se

Miljödagar 21-22 april 2023

hand plockar skräp, grön påse i bakgrunden.

Nationella skräpplockardagar och Miljödagar

Miljödagarna samordnas med Håll Sverige Rents skräpplockardagar - en manifestation för alla som är emot nedskräpning och för en god miljö.

Skolor och förskolor

I år sköter kommunen leverans av påsar. Det är ändå viktigt att ni anmäler er på Håll Sverige Rent:s hemsida för att vi ska kunna skicka ut påsar och annat material. Från kommunen skickas tilltugg (ex. smakis och banan) lagom till den 21 april. Upphämtning av fyllda säckar erbjuds. Mer info finns när ni gör anmälan. Anmälan öppnar 1 mars. Här anmäler ni er till skräpplockardagarna: hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista anmälningsdag 7 april

Sista anmälningsdag är den 7 april, för att säkerställa att ni får material till den 21 april. Anmäl gärna tidigare så att vi har lite extra tid om något skulle strula! På www.hsr.se finns en hel del bra material om nedskräpning som ni kan använda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Företag, föreningar och privatpersoner

Till företag, föreningar och privatpersoner kan vi skicka ut påsar och säckar så långt lagret räcker. Här anmäler ni er till skräpplockardagarna: hsr.se/skrapplockardagarna

Miljödagar för alla

De publika evenemangen kommer äga rum den fredagen 21 april kl. 14.00–17.00 och på lördagen 22 april kl. 11.00–14.00 utanför Burlöv center. Vi kommer ha information om miljö och natur, energirådgivning, skräpplockning med mera!

Plocka skräp-få cykelhjälm

Kom och hämta en skräpplockarsäck, fyll den med skräp från naturen och få en cykelhjälm. Det finns begränsat antal cykelhjälmar. Vi vill också premiera cykelpendlarna för deras hållbara transporter!

Cykelköket deltar på miljödagarna

Hackar växlarna? Hoppar kedjan stup i kvarten? Trampa eller släpa förbi din cykel till Cykelkökets mobila gör-det-själv-verkstad, så försöker vi tillsammans hitta felet. Vi förser dig med verktyg och en hjälpande hand om det skulle behövas. Inga förkunskaper behövs! Cykelköket finns på plats under miljödagarna för att hjälpa till med att fixa din cykel.

Fynda second hand från Återbruket

Burlövs kommuns second hand-butik Återbruket, som ligger på Företagsvägen 29 i Arlöv, kommer att finnas på plats vid Burlöv Center och sälja utvalda delar ur sitt sortiment.

Fler aktiviteter kan dyka upp så håll utkik här och på Facebook!

En person reparerar en cykel. På en griffeltavla står det "Fixa din cykel här".

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Bygga, bo & miljö