Burlövs kommun
www.burlov.se

Hushållens kemikaliehantering

Hushållen står för en stor del av de kemikalier som används i samhället och som kommer ut i våra reningsverk och vattendrag. Det kan till exempel vara bekämpningsmedel, oljeprodukter, målarfärg och rengöringsmedel. Viktigt är att inte överdosera och att köpa miljömärkta produkter, de är mindre skadliga för miljön. 

Behöver du tillstånd?

För att få använda särskilt farliga kemiska produkter privat krävs tillstånd från Länsstyrelsen. Läs mer på deras webbplats.

Överblivna eller gamla kemikalier

Tänk på att lämna överblivna hushållskemikalier till en miljöstation - häll dem inte i avloppet. Närmsta miljöstation finns vid Sjölunda återvinningscentral i Malmö. Läs mer om farligt avfall på Sysavs webbplats.

Undvik förgiftning

Förvara alla kemikalier utom räckhåll för barn. Hushållskemikalier är den vanligaste orsaken till förgiftning hos småbarn. Ring 112 och begär giftinformation om du misstänker att barnet fått i sig något giftigt. I Kemikalieinspektionens broschyr som finns att läsa längre ner på sidan finns information om vad du själv kan göra för att minska riskerna att barnen skadas av kemikalier.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Bygga, bo & miljö